6V + Oulun insesti ennen kuin Puhakkaa kuunneltiin

Vasemmistoliittolaine

Vihdoin muutkin kuin Vasemmistoliitto ovat alkaneet puhua Suomen suurimmasta ihmisoikeusongelmasta. Kuusi vuotta kesti ennen kuin Sirpa Puhakkaa kuunneltiin.

Vasemmistoliiton entisen puoluesihteerin, nykyisen Kansan Uutisten päätoimittajan Sirpa Puhakan mielestä nykyiset raiskaustuomiot ovat ristiriidassa kansalaisten oikeustajun kanssa. Raiskauksesta pitää saada ehdotonta vankeutta!

Puhakka nosti raiskaustuomiot jo vuonna 2010 pöydälle puoluesihteerinä toimiessaan, kun 16-vuotiaan tytön raiskannut poliisi selvisi teostaan käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdollisella tuomiolla.

Sirpa Puhakka kertoi silloin Vasemmistonaisten kokouksessa kannattavansa tiukempia tuomiota seuraavasti:

- Rangaistusten tiukentaminen ei ole itseisarvoinen tavoite, mutta käytännössä ehdollinen rangaistus on sakkoakin lievempi.

Puhakan mielestä löysät tuomiot eivät myöskään tyydytä kansalaisia:

- Nykyiset rangaistukset raiskauksista ovat ristiriidassa kansalaisten oikeustajun kanssa. Moni raiskaaja selviää nykyisin lähes pelkällä säikähdyksellä, kun rangaistus on ehdollinen. Esimerkiksi Ruotsissa rangaistus on yleensä ehdoton tuomio, toteaa Puhakka.

Puhakka heitti pallon jo silloin lainsäätäjille ja tuomioistuimille:

- Nykyinen lainsäädäntö mahdollistaisi rangaistusten tiukentaminen, jos tuomioistuimissa asia tiedostettaisiin läpäisyperiaatteella. On syytä myös selvittää suomalaista raiskausten rikoskäytäntöä suhteessa muihin EU-maihin.

30

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20161113

      Raiskauskulttuuri on edelleen kuusi vuotta myöehmmin perussuomalaisten erityisessä suojeluksessa. Ehdollisena.

    • Siiri.1999

      Persut toivat raiskauskulttuurin politiikkaankin uhkailemalla ja pelottelemalla.

    • EiköTotta

      Niin ja kehitysmaamuslimit tekemällä! Mutta nehän ovat niitä kulttuurellisia rikastuttavia raiskauksia, erillaisia raiskauksia.

      • 20161114

        Maahanmuuttajanaiset ovat Suomen yleisin seksuaalisesta väkivallasta kärsivä ihmisryhmä. Heidän ja kaikkien muidenkin raiskauksen uhrien usein lainsuojattomaan asemaan on puututtava lakiteitse, erityisesti lasten ja tyttöjen.

        Marlene Otienen tukiryhmän Helsingissä järjestämä tärkeä mielenosoitus lauantaina 12.11. oli järjestetty lapsen oikeuksien puolustamiseksi ja lakimuutoksen aikaansaamiseksi.

        Video mielenosoituskulkueesta, jonka osallistujista hyvin suuri osa oli maahanmuuttajanaisia (ja olihan siellä ainakin yksi klovnikin :): http://www.iltalehti.fi/uutiset/20161112200026711_uu.shtml

        Videolla haastateltu nainen kertoo motiivinaan olleen seksuaalirikosten lainsäädännöllisen aseman uudelleenarviointi. Toivottavasti raiskauskulttuurin ja häpeän ajasta lainsäädännöllisin keinoin olisi mahdollista päästä eteenpäin.

        Naisasialiitto Unioni järjesti samana päivänä Helsingissä englanninkielisen keskustelutilaisuuden maahanmuuttajanaisten tukemiseksi. Molempiin tapahtumiin osallistui samoja henkilöitä. Perussuomalaisten edustus toisesta puuttui.

        Teemana keskustelutilaisuudessa oli "Kukaan ei ole lainsuojaton" ja siinä keskityttiin maahanmuttajanaisten lainsäädännöllisen aseman parantamiseen ja heidän oman äänensä saamiseen kuuluville.

        "What is the place of undocumented migrant women in today´s feminist battle and in our society? The discussion explores the space given to these women, who often are radicalized and marginalized in our societies. Main speaker Trifa Shakely is a Swedish activist, lecturer, writer and initiator of the campaign Ain´t I a Woman by "No one is illegal" network. Union's program slot is a part of FEMF2016 Feminist Forum."

        Naiasialiitto Unioni jatkaa samasta teemasta myös seuraavassa järjestämässään tilaisuudessa nimeltään "Valtion velvoitteet naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi". Se järjestetään Maikki Friberg -kodissa 1. joulukuuta.

        Ennakkotiedote: "Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomen vakavin ihmisoikeusongelma. Suomen valtio ei ole ryhtynyt kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteidensa, mm. CEDAW-sopimuksen, edellyttämiin toimiin ko. väkivaltaan puuttumiseksi. Suomi on saanut jatkuvasti huomioita kansainvälisiltä asiantuntijaelimiltä täysin riittämättömistä kansallisista toimista. Oikeustieteen asiantuntijoiden työryhmä on laatinut Suomea koskevan valituksen CEDAW-komitealle kiinnittääkseen huomiota ongelmaan. Kari Mattilan säätiö on tukenut asiantuntijoiden työtä, ja järjestää Unionilla tilaisuuden, jossa käsitellään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja CEDAW-komitealle tehtyä valitusta."

        Naisiin kohdistuva väkivalta Suomen vakavimpana ihmisoikeusongelmana on parlamentaarisella tasolla jo liian pitkälti ollut vain Vasemmistoliiton, Vihreän liiton ja Sosiaalidemokraattisen puolueen feministikansanedustajien huolenaiheena. Olen enemmän kuin ilahtunut, että Arja Juvonen yhtyy tähän rintamaan. Omassa puolueessaan hän on ihmisoikeustaistelijana usein ollut eduskunnan äänestyksiä myöten ypöyksin, mikä lisää hänen arvonantoaan ainakin omissa silmissäni.


    • Siiri.1999

      Monet naiset ovat kertoneet Naisasialiitto Unionille omia kokemuksiaan ahdistelusta ja epätasa-arvosta, joissa tekijöinä ovat olleet kantasuomalaiset miehet.

      Miehet eivät ota yhteyttä Naisasialiitto Unioniin silloin, kun uutisoidaan, että Suomessa kuolee väkilukuun suhteutettuna läntisen Euroopan eniten naisia lähisuhdeväkivallan uhreina.

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3468530-raiskauskeskustelu-kypsytti-feministit-naiset-kyllastyneita-siihen-etta-miehet-kertovat-miten-heidan-tulisi-ajatella

    • Sulo.Sormi

      En oikein ymmärrä mitä Puhakan kuuntelu olisi auttanut siihen tyttären aborttiin ?

      Tyttären kuuntelu taas olisi voinut auttaa. Mikähän lienee totuus tässäkin asiassa ? Kuitenkin oletan ettei lainlaatijan kuuntelu olisi auttanut ! Jos sosiaaliviranhaltija ei tiedon saatuaan reagoi tuon törkeysasteen asioihin on koulutus mennyt täysin hukkaan tai vika saattaa olla ohjauksessa ? Väitteen mukaan Poppamies Afrikasta ohjaili tuota prosessia no ainakin sosiaaliviranomaiset olivat siitä ulkona kuin lumiukot. Vain v-liittoko oli perehtynyt asiaan ? Nehän ovat toimeliaita kantavat koko maailman ongelmien lisäksi jotain kotimaisiakin vai ehkä sittenkin. Sillä jälkiviisaus on imelintä viisaudenlajia ja saada sanoa ,johan minä tuota sanoin jo antaa ........

      • Siiri.1999

        Raiskauskulttuuri:

        Uhkailu Pelottelu Huono huumori. Näillä väkivalta pyritään normaalistamaan.


      • Viivi.18

        Perussuomalainen raiskauskultuuri = Suomessa kuolee väkilukuun suhteutettuna läntisen Euroopan eniten naisia lähisuhdeväkivallan uhreina. Jo koko 2000-luvun.


      • Siiri.1999
        Siiri.1999 kirjoitti:

        Raiskauskulttuuri:

        Uhkailu Pelottelu Huono huumori. Näillä väkivalta pyritään normaalistamaan.

        Raiskaus on myös sodankäyntimuoto ja MV-lehden kaltaisten ulkovaltojen rahoittamien vihamedioiden raiskausjournalismi on osa sodankäyntiä.


      • Siiri.1999

        Rasistien harjoittama raiskauskulttuuri ja sen levittäminen on ihmisoikeuksien vastaista ja tarkoitettu uhkailemalla ja pelottelemalla vaientamaan ihmisiä.

        Tänään vietetään kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

        Liian moni nainen pelkää tänäänkin kotonaan, koska turvakotipaikkoja ei ole tarpeeksi. Liian moni tyttö menettää lapsuutensa joutuessaan naimisiin, koska lapsiavioliittojen vastaiseen työhön ei ole osoitettu varoja.

        Tekemällä tänään lahjoituksen sinä turvaat elintärkeät palvelut ja suojan väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille siellä, missä heillä ei ole muuta tukea.

        Yksi heistä on 23-vuotias Hawa. Hän pakeni Keski-Afrikan tasavallasta, kun sotilaat tappoivat ja raiskasivat naisia ja tyttöjä.

        Lahjoittajien tuella Hawa pääsi turvaan pakolaisleirille ja sai ammattiapua traumoista toipumiseksi. Hawa pääsi myös alkuun uudessa ammatissa: hän viljelee ja myy vihanneksia. Hän pystyy viimein seisomaan omilla jaloillaan.

        https://www.unwomen.fi/kuukausilahjoitus


      • MummoMökistä

        "Raiskaajapersut" raiskaavat sekä mielikuvituksessaan että todellisuudessa. Nettiraiskausten levittäjät fantasioivat siitä että pääsisivät oikeasti itse raiskaamaan. Siksi vihapuheeseen pitää puuttua ajoissa.


      • Persuraiskauskulttuuri
        MummoMökistä kirjoitti:

        "Raiskaajapersut" raiskaavat sekä mielikuvituksessaan että todellisuudessa. Nettiraiskausten levittäjät fantasioivat siitä että pääsisivät oikeasti itse raiskaamaan. Siksi vihapuheeseen pitää puuttua ajoissa.

        Putkoset uhkailevat ja pelottelevat maamme sisällä ja ulkomailta käsin.


      • MummoMökistä

        Suomessa on raiskattu perheen sisällä ja poliisin suojeluksessa vuosikymmeniä. Vuosikausia kului ennen kuin Vasemmistoliiton puoluesihteeri otettiin vakavasti.


      • Raahelainen
        Persuraiskauskulttuuri kirjoitti:

        Putkoset uhkailevat ja pelottelevat maamme sisällä ja ulkomailta käsin.

        Putkosten levittämä raiskauskultturi uhkaa tavallisten suomalaisten turvallisuutta.


      • Kaivos.kuoppa
        Persuraiskauskulttuuri kirjoitti:

        Putkoset uhkailevat ja pelottelevat maamme sisällä ja ulkomailta käsin.

        Uhkailu ja pelottelu on raiskauskulttuuria.


      • Järkkäri
        MummoMökistä kirjoitti:

        Suomessa on raiskattu perheen sisällä ja poliisin suojeluksessa vuosikymmeniä. Vuosikausia kului ennen kuin Vasemmistoliiton puoluesihteeri otettiin vakavasti.

        Jokaiselle kuuluvat ihmisoikeudet ja kansalaisoikeudet. Raiskauksista annettavat tuomiot ovat liian alhaiset ja ilmoittamiskynnys ja syyttämiskynnys liian korkeat.


      • palkatut.pervot.asialla
        Kaivos.kuoppa kirjoitti:

        Uhkailu ja pelottelu on raiskauskulttuuria.

        Se on sitä. Se on lisäksi sotapropagandaa osana hybridisotaa.


      • lääkärintutkimus
        Persuraiskauskulttuuri kirjoitti:

        Putkoset uhkailevat ja pelottelevat maamme sisällä ja ulkomailta käsin.

        Sisä- ja ulkoputkonen.


      • Rosvotkiinni
        lääkärintutkimus kirjoitti:

        Sisä- ja ulkoputkonen.

        Liian monta ihan perus-suomalaista on ollut asialla ja tuomiot heppoisia.


      • Historianopettaja
        palkatut.pervot.asialla kirjoitti:

        Se on sitä. Se on lisäksi sotapropagandaa osana hybridisotaa.

        Raiskauskulttuuri on sotapropagandan soveltamista siviiliväestöön.


      • iaia
        Persuraiskauskulttuuri kirjoitti:

        Putkoset uhkailevat ja pelottelevat maamme sisällä ja ulkomailta käsin.

        Januskavoiset putkoset persujen toimistossa.


      • Rehellinen.Työmies
        Historianopettaja kirjoitti:

        Raiskauskulttuuri on sotapropagandan soveltamista siviiliväestöön.

        Samat kahelit oikeiston katupartioissa ja raastuvassa naisten hakkaamisesta.


    • MummoMökistä

      Tuomio otsikon tapauksesta oli vihdoin kohdallaan. Tällä välin esimerkiksi 16-vuotiaan raiskannut poliisi selvisi ehdollisella. Näin pitkälle piti mennä että tuomiolinja muuttui.

    • Pyöräilevä-Feministi

      Vasemmistoliitto on kuusi vuotta saanut vaatia raiskaajille kovempia tuomioita. Rasistien äänillä hallitseva oikeistohallitus ei ole tehnyt asialle mitään. Samaan aikaan rasistit ovat levittäneet uhkailemalla ja pelottelemalla raiskauskulttuuria mediaan.

      Uskonnollinen oikeisto Puolan hallituksen ja Suomen lestadiolaisten ja katolilaisten johdolla haluaa kaikki naiset neljän seinän sisään ja raiskatut lapset synnyttämään.

    • tavallinen.ihminen

      Olisiko tosiaan aika muuttaa linjaa näissä raiskausjutuissa? Poliisille lisää resursseja niiden tutkimiseen. Samalla tavoin kuin vihapuheiden tutkimiseen. (Vaikka samaa porukkaa ilmeisesti taitavat olla molempien rikosmuotojen takana, puheista päättäen)

    • Karstatpois

      Oikeistohallitus ei tee mitään, koska raiskauskulttuuri on sen erityisessä suojeluksessa.

      • Rantsilan.Raikas

        Ja kaikkien peräpohjolan lestadiolaisten!


    • äitykkä

      Kaikkien raiskaajien naamat mediaan.Häpeä rangaistus tuomion lisäksi jotta ihmiset osaavat pelätä kun linnasta päästetään pois.Amerikassa ilmoitetaan julkisesti kun raiskaaja vapautuu , se on myös hyvä asia.Naisille ja tytöille hankittava itsepuolustukseen pippurisumutteet/hälyttimet,valtiolta ilmaiseksi !!

    • Vasemmistoliittolaine

      Laillisuusnäkökulmasta laittomuuksien kostaminen muilla laittomuuksilla ei auta yhtään. Mutta raiskauksista annettavat tuomiot ovat aivan liian pienet ja sitä Vasemmistoliitto on yhdessä feministisen liikkeen kanssa kauan jo kritisoinut.

    • Vasemmistoliittolaine

      Vihdoin muutkin kuin Vasemmistoliitto ovat alkaneet puhua Suomen suurimmasta ihmisoikeusongelmasta. Kuusi vuotta kesti ennen kuin Sirpa Puhakkaa kuunneltiin.

      Vasemmistoliiton entisen puoluesihteerin, nykyisen Kansan Uutisten päätoimittajan Sirpa Puhakan mielestä nykyiset raiskaustuomiot ovat ristiriidassa kansalaisten oikeustajun kanssa. Raiskauksesta pitää saada ehdotonta vankeutta!

      Puhakka nosti raiskaustuomiot jo vuonna 2010 pöydälle puoluesihteerinä toimiessaan, kun 16-vuotiaan tytön raiskannut poliisi selvisi teostaan käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdollisella tuomiolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1485
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe